Piletina u kariju sa jabukama
Sastojci
- 4 kisele jabuke,
- 2 kasike soka od limuna
- 2 glavice luka,
- cen belog luka,
- 4 pileca fileta
- so,
- biber,
- 3 kasike maslaca,
- 2 kasike suvog grozdja
- 100 ml belog vina,
- 100 ml supe instant,
- kari u prahu
Priprema
Oprati jabuke i iseci na cetvrtine i iseckati na sitne kockice, odmah preliti jabuke sokom od limuna. Iseckati beli i crni luk, oprati meso posoliti i pobiberiti. Prziti ga na dve kasike maslaca sa svake strana po 10 minuta. Izvaditi i ostaviti na toplom, dok se priprema sos. Zagrejati ostatak maslaca i proprziti crni luk. Dodati beli luk, jabuke i suvo grozdje. Kratko proprziti. Naliti vinom i supom i krckati oko 10 minuta. Posoliti, pobiberiti i dodati kari. Servirati sos uz meso, a uz ovo jelo odlicno ide obaren pirinac.
0 comments:
Post a Comment