Wednesday, May 8, 2013

Piletina u kariju sa jabukama

Piletina u kariju sa jabukama

Piletina u kariju sa jabukama

Sastojci

  • 4 kisele jabuke, 
  • 2 kasike soka od limuna
  • 2 glavice luka, 
  • cen belog luka, 
  • 4 pileca fileta
  • so,
  • biber, 
  • 3 kasike maslaca, 
  • 2 kasike suvog grozdja
  • 100 ml belog vina, 
  • 100 ml supe instant, 
  • kari u prahu

Priprema

Oprati jabuke i iseci na cetvrtine i iseckati na sitne kockice, odmah preliti jabuke sokom od limuna. Iseckati beli i crni luk, oprati meso posoliti i pobiberiti. Prziti ga na dve kasike maslaca sa svake strana po 10 minuta. Izvaditi i ostaviti na toplom, dok se priprema sos. Zagrejati ostatak maslaca i proprziti crni luk. Dodati beli luk, jabuke i suvo grozdje. Kratko proprziti. Naliti vinom i supom i krckati oko 10 minuta. Posoliti, pobiberiti i dodati kari. Servirati sos uz meso, a uz ovo jelo odlicno ide obaren pirinac.

0 comments:

Post a Comment