Saturday, May 11, 2013

Bengalski kari

Bengalski kari



* 3-4 krompira isečenog na kocke
* 1 veza brokule
* 2 plava patlidžana isečena na kocke
* 1 šolja graška
* ½ kg kupusa isečenog na kocke
* ½ kg samlevenog paradajza
* ½ kg crnog luka
* 1 gl belog luka
* sok od 2 limuna
* 2 Kašike gi -a
* ¼ kašikice garam masale
* ½ kašikice kumina u prahu
* 1 kašikica korijandera u zrnu
* 1 kašikica bibera u zrnu
* 1-2 kašikice soli
* ½ kašikice kajena ili ljute paprike
* ¼ kašikice kurkume
* ¼ kašikice korijandera u prahu
* ½ kašikice aleve paprike
* 1 kašikica kumina u zrnu
* 1 kašikica gorčice ili slačice

Zagrejati gi i ispopati zrnca. Kad se umire, dodati sitno iseckan crni i beli luk i dinstati dok ne omekša. Dodati začine i 1 dcl vode i dinstati 5-6 min. Sipati paradajz i kuvati na laganoj vatri, stalno mešati dok ne bude polugotov, a zatim dodati krompir i plavi patlidžan i kuvati 10 min., zatim kupus 5 min. i brokoli 5 min. i na kraju grašak. Kad je sve omekšalo, skinuti sa vatre i dodati limunov sok.

0 comments:

Post a Comment