Thursday, May 9, 2013

Kari-krompir

Kari-krompir




Potrebni sastojci:

  • 800 gr sitnog krompira
  • 6 kasika suncokretovog ulja
  • 2 kasike karija u prahu
  • 2 zute paprike (oko 400 g)
  • 2 zelene paprike (oko 400 g)
  • 2 glavice crnog luka
  • so
  • 2 kasike oljustenog, seckanog badema
  • malo vode
  • 250 gr jogurta
  • 2 kasike seckanog persuna


Priprema jela:

Operite krompir, prokuvajte ga u slanoj vodi oko 15 - 20 minuta, ostavite da se ohladi i oljustite.
Luk ocistite i iseckajte na trake. Papriku ocistite, operite, odstranite semenke i belu kozicu i iseckajte na kockice.

Zagrejte 3 kasike ulja u velikom tiganju i proprzite krompir, povremeno promesajte. Dodajte kari i so i kratko prodinstajte sve zajedno.
Izvadite krompir, ostavite ga da stoji na toplom mestu, a tiganj obrisite (inace ce kari zagoreti i postace gorak).

Zagrejte preostalo ulje i prodinstajte kockice paprike. Dodajte luk i dinstajte sve zajedno dok luk ne postane staklast. Dodajte biber i bademe, nalijte vodom i dinstajte jos 10 - 15 minuta.

Dodajte jogurt i krompir u mesavinu paprike i zagrejte. Pospite kari-krompir seckanim persunom i posluzite.

0 comments:

Post a Comment