Potrebni sastojci:
- 800 gr sitnog krompira
- 6 kasika suncokretovog ulja
- 2 kasike karija u prahu
- 2 zute paprike (oko 400 g)
- 2 zelene paprike (oko 400 g)
- 2 glavice crnog luka
- so
- 2 kasike oljustenog, seckanog badema
- malo vode
- 250 gr jogurta
- 2 kasike seckanog persuna
Priprema jela:
Operite krompir, prokuvajte ga u slanoj vodi oko 15 - 20 minuta, ostavite da se ohladi i oljustite.
Luk ocistite i iseckajte na trake. Papriku ocistite, operite, odstranite semenke i belu kozicu i iseckajte na kockice.
Zagrejte 3 kasike ulja u velikom tiganju i proprzite krompir, povremeno promesajte. Dodajte kari i so i kratko prodinstajte sve zajedno.
Izvadite krompir, ostavite ga da stoji na toplom mestu, a tiganj obrisite (inace ce kari zagoreti i postace gorak).
Zagrejte preostalo ulje i prodinstajte kockice paprike. Dodajte luk i dinstajte sve zajedno dok luk ne postane staklast. Dodajte biber i bademe, nalijte vodom i dinstajte jos 10 - 15 minuta.
Dodajte jogurt i krompir u mesavinu paprike i zagrejte. Pospite kari-krompir seckanim persunom i posluzite.
0 comments:
Post a Comment