Pomorandža, kruška, jabuka, ananas i kumkvat daju aromu i svoju posebnu slast originalnim jelima od mesa i ribe. Probajte ih – ona su jednostavna, ali ukusna.
Za 4 osobe potrebno je:
- 800 g pilećeg filea,
- 4 sitne crvene jabuke (ili 2 veće),
- 1 vezica žalfije,
- 1 manji koren celera,
- 1 kašika karija u prahu,
- pola čaše belog vina,
- 1 kašičica paradajz- pirea (koncentrat paradajza),
- 1 čen belog luka,
- maslinovo ulje,
- so i
- biber.
Isecite meso na kockice veličine oko 2 cm. Izblendirajte beli luk i celer, pa ih propržite u šerpi na nekoliko kašika ulja s nekoliko seckanih listova žalfije i karijem.
Dodajte komadiće mesa i pržite ih na jakoj vatri nekoliko minuta, dok ne budu reš, pa dodajte oprane i na kriške isečene jabuke. Smanjite vatru.
Posolite, pobiberite, dodajte vino i kuvajte 5-10 minuta. Potom dodajte paradajz- pire, promešajte varjačom i, ukoliko je jelo previše suvo, dodajte par kašika vruće vode. Kuvajte na tihoj vatri dvadesetak minuta pre posluženja posolite i, ako želite, zalijte s malo maslinovog ulja i pospite žalfijom.
0 comments:
Post a Comment