Wednesday, May 8, 2013

Pileći kari s jabukama

Pileći kari s jabukama
Pileći kari s jabukama

Pomorandža, kruška, jabuka, ananas i kumkvat daju aromu i svoju posebnu slast originalnim jelima od mesa i ribe. Probajte ih – ona su jednostavna, ali ukusna.

Za 4 osobe potrebno je:

  • 800 g pilećeg filea, 
  • 4 sitne crvene jabuke (ili 2 veće), 
  • 1 vezica žalfije, 
  • 1 manji koren celera, 
  • 1 kašika karija u prahu, 
  • pola čaše belog vina, 
  • 1 kašičica paradajz- pirea (koncentrat paradajza), 
  • 1 čen belog luka, 
  • maslinovo ulje, 
  • so i 
  • biber.


Isecite meso na kockice veličine oko 2 cm. Izblendirajte beli luk i celer, pa ih propržite u šerpi na nekoliko kašika ulja s nekoliko seckanih listova žalfije i karijem.

Dodajte komadiće mesa i pržite ih na jakoj vatri nekoliko minuta, dok ne budu reš, pa dodajte oprane i na kriške isečene jabuke. Smanjite vatru.

Posolite, pobiberite, dodajte vino i kuvajte 5-10 minuta. Potom dodajte paradajz- pire, promešajte varjačom i, ukoliko je jelo previše suvo, dodajte par kašika vruće vode. Kuvajte na tihoj vatri dvadesetak minuta pre posluženja posolite i, ako želite, zalijte s malo maslinovog ulja i pospite žalfijom.

0 comments:

Post a Comment