Kari od karfiola
* 1 veća gl karfiola razdvojena na cvetove
* 1 Kašika hladno cedjenog ulja
* 1 kašikica kumina u zrnu
* 3-4 krompira
* 1 kašikica gorčice ili slačice
* 1 veća gl crnog luka
* 1 kašikica kurkume
* 1 gl belog luka
* 1 kašikica gi -a
* 1 Kašika iseckanog svežeg djumbira
* 2 kašikice morske soli
* 1 kašikica karija
Ugrejati gi i ispopati zrnca. Kad se umire dodati sitno iseckan luk, djumbir i malo vode i dinstati dok ne omekša. Kad je napola gotovo, sipati krompir isečen na kocke veličine 2-3 cm i kari, kurkumu i so. Krčkati dok ne bude polugotovo, pa dodati karfiol i dobro promešati da uhvati začine. Poklopiti i ostaviti da se do kraja skuva na blagoj vatri da ne zagori. Karfiol treba da ostane čvrst, da se ne raspadne.
Search This Blog
Wednesday, May 15, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment